Sportsart-parkisonboksen2
Niet leeftijdgebonden.
Sportsart-parkisonboksen6
Eenieder met Parkinson is welkom, u traint namelijk op uw eigen niveau.
Sportsart-parkisonboksen3
Plezier staat voorop!
Sportsart-parkisonboksen5
Je even geen patient voelen, maar bokser!

Parkinson Boxing

Vanaf maandag 4 april 2022

trainingsdagen
maandag ochtend 10.30 - 11.30 uur
donderdag 18.00- 19.00 uur
Prijs
€ 35,00 per maand
2 keer per week trainen

Parkison Boxing

"BOKSEN WERKT ALS
MEDICIJN BIJ PARKINSON"

De boksers, zowel mannen als vrouwen, gaan als individu het gevecht aan met hun eigen ziekte. Dit in spelvorm, door te worden uitgedaagd wat betreft kracht en balans, maar vooral door oefeningen met dubbeltaken.

Dit laatste is dan ook precies datgene waar mensen met Parkinson baat bij hebben volgens neuroloog Bas Bloem.

Boksen is hiervoor de perfecte trainingsmethode, omdat bij mensen met Parkinson het uitvoeren van twee dingen gelijk moeilijker wordt aldus Bas Bloem. Bij het boksen moet je de tegenstander in de gaten houden, je balans houden, soms zelfs naar voren of achter lopen en de oefening uitzetten die wordt aangegeven. Door dit te trainen worden de hersenen gestimuleerd tot het aanmaken van bepaalde stofjes (neurotransmitters) die het brein helpen om de lichamelijke bewegingen te bevorderen. Volgens Amerikaans onderzoek vermindert het boksen de Parkinson symptomen meer dan andere sporten en vertraagt het zelfs de progressie van de ziekte. Boksen is in vergelijking met andere sporten namelijk de meest fysiek veeleisende training. Daarnaast is sporten natuurlijk altijd goed en voor iedereen. Het helpt om flexibiliteit, uithoudingsvermogen en spierkracht te trainen.

Parkinson boksen is een ‘non-contact’ sport, we stoten alleen op elkaars bokshandschoenen of op de bokszak. Dit om de training zo veilig mogelijk te houden. Bij elkaar op de bokshandschoenen stoten, zorgt ervoor dat het ook een teamsport is. U gaat als individu het gevecht aan met uw eigen ziekte, maar daarnaast ook met elkaar. Uiteraard staat plezier hebben met elkaar voorop! Na afloop is er na de training dan ook tijd voor een kopje koffie of thee, om nog even na te zitten met elkaar.

De lessen Parkinson boksen worden gegeven door gecertificeerde bokscoaches. Jorina Baars is sinds 2004 actief als professioneel kickbokser en heeft meerdere Nederlandse, Europese en wereldtitels op haar naam staan. Danique de Klein werkt als Casemanager dementie en verzorgd met regelmaat de kickboks of bokszaklessen. Beide hebben begin 2022 de cursus Parkinson Boxing met goed resultaat afgerond en kijken er naar uit om mensen met Parkinson kennis te laten maken met deze mooie sport. Parkinson Boxing wordt ondersteund door ParkinsonNet. Wij hebben met regelmaat contact met een Parkinson fysiotherapeut welke hierbij is aangesloten.

Wilt u deelnemen aan de Parkinson Boxing lessen, dan kunt u contact opnemen met Jorina Baars, telefoonnummer: 0657124148 of per e-mail: info@sportsartdenhelder.nl Wij nodigen u dan uit voor een uitgebreide intake. Op deze manier kunnen wij beoordelen of u kunt deelnemen aan de lessen en krijgt u informatie over de opgestelde voorwaarden.

U krijgt altijd de mogelijkheid om een proefles mee te doen om zo de training te ervaren. De lessen vinden voorlopig plaats op maandagochtend van 10:30 tot 11:30 en op donderdagavond van 18:00 tot 19:00.

Parkinson boxing is mede mogelijk is gemaakt door Sportakkoord.