kickboksen

Kickboksen bij SportsArt Den Helder biedt vele mogelijkheden.
Bij ons kunt u recreatief trainen maar ook wedstrijd gericht. Onze trainers hebben jarenlange ervaring in deze sport.

Kickboksen is een populaire vechtsport die ontstaan is in Thailand en de USA. Bij Kickboksen mogen naast bokstechnieken ook traptechnieken gemaakt worden. Het beoefenen van Kickboksen is onder andere goed voor je kracht, conditie, spieren en lenigheid. Je weet jezelf te verdedigen en wordt zelfverzekerder.

In de lessen leer je ook je medesporters, de dojo en de trainers te respecteren. Wij bieden lessen aan voor de jeugd, beginners, gevorderden en ook wedstrijdvechters.

Bokszak trainingen

Tijdens de bokszak trainingen van SportsArt Den Helder werk je aan je algehele fitheid. De training begint met een pittige warming up, waarbij kracht en uithoudingsvermogen centraal staan.

Daarnaast is het ook goed om de stress van het dagelijks leven even letterlijk van je af te slaan. Je spieren worden sterker en je leert technische stoot- en trapcombinaties te maken. Je leert door te gaan waar anderen stoppen. Deze mentaliteit zal je in het dagelijks leven ook helpen. Ben je een heel uur tot het uiterste gegaan, dan zit je daarna nog uren hoog in je vetverbranding!

Fitness / Cardio

Lekker bewegen, fit worden, fit blijven, afvallen, spiermassa vergroten. Voor ieder wat wils.

Bij SportsArt Den Helder hebben wij een ruim aanbod aan cardio en fitnessapparatuur.
Heeft u behoefte aan een trainingsschema/ voedingsschema of begeleiding dan bent u ook bij ons aan het juiste adres.

Parkinson boxing

Bij SportsArt boks je tegen de ziekte Parkinson.

Zowel mannen als vrouwen gaan in spelvorm het gevecht aan. Ze worden uitgedaagd in kracht en balans, maar het zijn vooral oefeningen met dubbeltaken. Dit is precies waar mensen met Parkinson baat bij hebben. Er wordt vanwege de veiligheid alleen op de bokszak of elkaars handschoenen gestoten.

Worstelen/ No Gi Grappling

Leer je tegenstander naar de grond te brengen in elke situatie.

Leer te handelen als je op de grond bent geëindigd.  Worstelen/No Gi grapping is de perfecte combinatie als je een nieuwe uitdaging zoekt om je grondwerk te verbeteren.